top of page

Tomáš Drucker novým ministrom vnútra, Laššáková šíri konšpiračné teórie

Prezident Andrej Kiska včera odmietol vymenovať novú vládu s členmi, ktorých navrhol Peter Pellegrini. Namietal najmä proti nominácii Jozefa Ráža na post ministra vnútra. „Posledné, čo dnes potrebujeme, sú nekonečné diskusie o tom, kto bol s kým na motorkách a oslavách narodenín,” reagoval na zverejnenú fotku Ráža na oslavách narodením Roberta Kaliňáka. Údajne tiež namietal proti nomináciám Richarda Rašiho (vicepremiér pre investície) a Jána Richtera (práca).

Pellegrini reagoval okamžite. Uznal námietky prezidenta a na post ministra vnútra navrhol Tomáša Druckera, súčasného ministra zdravotníctva. Ten nie je členom strany Smer a strana ho označuje za krízového manažéra. Na post ministerky zdravotníctva navrhne Andreu Kalavskú, štátnu tajomníčku rezortu zdravotníctva. Pellegrini neplánuje žiadne ďalšie zmeny vo svojom zozname ministrov. Kiska sa s kandidátmi na ministrov stretne dnes.

Po Robertovi Ficovi šíri konšpiračné teórie aj Ľubica Laššáková, ktorú Pellegrini navrhol na ministerku kultúry. Podľa nej „od Sorosa idú rôzne hry” ako ovplyvňovať dianie na Slovensku, napr. cez tajné financovanie neziskoviek.

Táto správa je z Ekonomiky DNES, denného prehľadu najdôležitejších ekonomických správ zo Slovenska.

This news is from the Slovak Business News TODAY, one-page summary of all the important Slovak business news.

bottom of page